BCAA Liquid 1 liter

9.120 Ft

Maximális mértékben támogatja az izmok építését

Cikkszám: PBCAAL Kategória: Címkék: , ,
penco logo

Leírás

Kiszerelés: 1000 ml
Ízesítés: narancs, cseresznye

regeneraloeroteljesítménynövelőutana-30
A Penco BCAA Liquid az első olyan termék a cseh piacon, amely a legújabb tudományos felfedezések alapján egy egyedi gyártási metódusnak köszönhetően tökéletes BCAA arányt kínál folyékony formában is. Most ráadásul taurinnal lett dúsítva, aminek anti katabolikus hatásai vannak.

  • Maximális mértékben támogatja az izmok építését
  • Abszolut mértékben véd az izom szövetek leépülése ellen
  • Energiaforrásként szolgál a megterhelő és intenzív edzés alatt
  • Jelentősen csökkenti a fáradtság érzést, és javítja a teljesítőképességet
  • 6000 mg kiváló minőségű aminosavak 100 ml-ben
  • Nem tartalmaz cukrokat, egy adag csak 4,9 kCal !
  • Kellemes gyümölcs ízesítésű

Részletes jellemzés:

Tudja a BCAA milyen arányban a leghatékonyabbak? Az utóbbi 2 évben végzett legújabb biokémiai kutatások alapján kiderült, hogy a BCAA maximális hatékonyságához az szükséges, hogy az egyes komponensek aránya 2:1:1 legyen. Vagyis az ideális arány 2 rész L-leucin, 1 rész L-valin, és 1 rész L-isoleucin. Ha az arány ettől eltérő, a BCAA hatásfoka rohamosan csökken. A BCAA hatékonyságát a szervezetben tovább javítja a glutamin és a B6 vitamin. Az ideális arányt elérni viszonylag egyszerű a kapszuláknál, vagy a por formában megjelenő BCAA esetében. A folyékony formában azonban az ideális arányt elérni rendkívül nehéz, mert a BCAA a vizes környezetben nagyon instabilak. Pedig a folyékony formában a felszívódás, és a hasznosulás sokkal eredményesebb lenne a szervezet számára. Ezért sok gyártó azt az egyszerűsítést követi el, hogy a a BCAA egyszerűbb variánsát készíti el folyékony formában, amikor is az egyes komponensek arányát megfordítja. Tehát a legfotosabb aminosav, az L-leucin mennyisége le van csökkentve a valin és isoleucin mennyiségéhez képest. Gyakran előfordul hogy az L-leucin mennyisége a legkisebb a három komponens közül.

BCAA Liquid

A Penco BCAA liquid folyékony funkcionális keveréke az elágazó láncolatú szabad aminosavaknak, az ún. BCAA-nak (Branched Chain Amino Acids). A nagyobb hatásfokú hasznosulás érdekében L-glutaminnal és B6 vitaminnal van kiegészítve.
A BCAA az ideális arányban vannak jelen, 2 rész L-leucin, 1 rész L-valin, és 1 rész L-isoleucin.

Ebben az arányban vannak jelen az izomsejetekben is. Az elágazó láncolatú aminosavak aránya a Penco BCAA termékben folyamatos ellenőrzés alatt van az egész gyártási művelet során.
Az L-leucin a legfontosabb aminosav, a testünkben kétszeres arányban kerül felhasználásra az L-valin és L-isoleucin aminosavakhoz képest. A proteinek szintézisét leginkább az L-leucin támogatja, főleg azon képességének köszönhetően, mellyel növelni tudja az inzulin szintjét a vérben. Ráadásul az L-leucin rendelkezik a legerősebb anti katabolikus hatással, tehát a legfontosabb szerepe van az izomsejtek védelmében az intenzív megerőltető edzés során.
Annak ellenére, hogy az L-leucin a leghatékonyabb aminosav, külön tiszta formában, csak önmagában fogyasztani nem ajánlatos, mert ez az aminosav egyensúly felborulásához vezethet. Toxikológiai vizsgálatok is alátámasztják, hogy a BCAA akkor biztonságosak, ha ugyan olyan arányban kerülnek bevitelre, mint amilyenben az állati eredetű proteinekben is fellelhetők.

A BCAA kiemelkedő szerephez jutnak, amikor a test rossz katabolikus állapotba kerül (túledzettség, mértéktelen aerob terhelés, hosszútávú sportok). Ezekben az esetekben a BCAA energetikai tápként szolgálnak, és védik az izomszövetet a leépüléstől.
Az L-taurin serkenti az agy működését, javítja az izmok koordinációját, és gyorsítja az aminosavak és szacharidek szállítását az izomsejtekbe, és ezzel hozzájárul az izomtömeg termelődéséhez az edzés után. Az L-taurinnak is jelentős antikatabolikus hatásai vannak, késlelteti a fáradtságot, és pozítívan befolyásolja a szervezet regenerálódását a nehéz fizikai igénybevétel után.

A Penco BCAA Liquid B6 vitamint is tartalmaz, amely fontos koemzimként játszik szerepet az aminosavak feldolgozásában.

penco-bcaa-osszetevok

További információk

Tömeg N/A
Íz

Cseresznye, Narancs

Gyártó

Penco

penco logo