Junior Sport Drink

7.730 Ft

Az ideális sportital 6 évesnél idősebb gyermekek számára, akik rendszeresen vagy alkalomszerűen sportolnak.

penco logo

Leírás

Kiszerelés: 700 g
Ízesítés: narancs, citrom, vegyes gyűmölcs

allokepessegenergiaizo-italvitamingyorsasagteljesítménynövelőedzes-kozben

Penco© Junior Sport Drink az ideális sportital 6 évesnél idősebb gyermekek számára, akik rendszeresen vagy alkalomszerűen sportolnak. Tartósítószereket és mesterséges színezéket nem tartalmaz.

  • Optimális folyadékbeviteli rendszer 6 éves, vagy annál idősebb gyermekek részére
  • Tartószítószer és mesterséges színezék nélküli termék
  • Egyszerű és összetett szénhidrátok kiegyensúlyozott keverékeként megjelenő energia
  • széles vitamin spektrum. Magas C-vitamin tartalom
  • Széles körben tartalmaz ásványi anyagokat
  • Hozzájárul a teljestmény fenntartásához intenzív fizikai teljesítmény esetén
  • Növeli a vízfelszívódást a fizikai igénybevétel során
  • Kiegyensúlyozza a vitamin és ásványi anyag hiányt
  • Csökkenti a dehidratáció kozckázatát
  • Késlelteti a fáradságot a magas C-vitamin tartalomnak köszönhetően.

Részletes jellemzés:

A gyermekek szervezete rendkívül érzékeny a testnedvek elvesztésére és a dehidratáció kockázata magasabb a felnőttekéhez képest. Meleg, magas páratartalmú körülmények közötti igénybevétel során a gyermekek a felnőttekhez képest jóval sérülékenyebbek. A dehidtratáció nem csak csökkenti a teljesítményt, de az egészséget is kockáztatja és ezért is szükséges folyamatosan pótolni a veszteséget.

A gyermekek szomjúságérzete kevésbé kifinomult, a cukortermelés alacsonyabb fokú és kevesebb Natrium és klór is termelődik. Ennek következtében a hidratáció érdekében a gyermekek kevesebb koncentrált italt használnak alacsonyabb fokú ozmózissal. A gyermekeknek eleget kell inniuk a fizikai aktivitást megelőzően, és 10-15 perceként a fizikai aktivitás közben is, majd az aktivitás után pótolnik kell az elveszett folyadékot és energiát.

Az optimális hidratáció meghatározza az eredményes sportteljesítményt nem csak a felnőttek, de a gyermekek esetében is. Általános edzés közben a gyors rehidratáció érdekében javasoljuk a Penco © Junior Sport drink fogyasztását, amelynek az ozmózis aránya alacsonyabb. Az izotóniás italok (átlagosan 300mOsm/kg) a hosszabb igénybevétellel járó fizikai teljesítményekhez megfelelőek.

A gyaloglás vagy a futás relatív energiaintenzitása jelentősen magasabb a gyermekek esetében a felnőttekhez képest.

A nagyobb energiaigényt részben fedezi a Penco © Junior Sport Drink, amely egyszerű cukor és glükóz polimerek formájában biztosítja az energiát.

Penco© Junior Sport Drink segít ellensúlyozni a vitamin és ásványi anyag egyensúly felbomlását.
A gyermekeknek több vasra és kálciumra van szükségük, és szükséges a további ásványi anyagok (pl. Mg, Zn, J), valamint vitaminok, főleg a C-vitamin megfelelő bevitelének biztosítása is.

A Penco© Junior Sport Drink-et ajánljuk továbbá a kisméretű sportolóknak a magas phospholipoprotein tartalma miatt, amely megvédi a gyomor nyálkahártyáját az agresszív gyomorsavval szemben.
A phospholipoproteint tartalmazó Penco© Junior Sports Drink-nek köszönhetően nincs gyomorégés és hasfájás a sportfoglalkozások közben.

Junior Sport Drink

Előkészítés és adagolás:

20 g (1 kiskanál) por feloldható 250 ml vízben (isotonic italként, 300 mOsm/kg) vagy 500 ml vízben (hipotóniás italként 150 mOsm/kg).
Az izotóniás ital magasabb és hosszabb idejű teljesítmény (egy óránál hosszabb) esetén megfelelő, illetőleg rehidratálásra az aktivitás után, illetőleg sportitalként funkcionál kevésbé intenzív teljesítmény és egy óránál rövidebb idejű aktivitás során. A megfelelő hőmérséklet is fontos, amely 20-25 ºC. Hogy a kívánt hatást elérjük, az alábbi lépéseket javasolt követni.

Közvetlenül az aktivitást megelőzően és aztán minden 10-15 percben 100-150 ml-t kell meginni, az aktivitás ideje, intenzitása, a környezet hőmérséklete függvényében.

Egy kiszerelés megközelítőleg 17 liter elkészítéséhez elegendő, megközelítőleg 35 (0,5 L) flakon tölthető meg.

Összetevők:

szaharóz, glükóz, maltodextrin, savszabályozó: citromsav, magnézium só és citromsav, szódium citrát, kálcium laktát, szódium klorid, ízesítő, potasszium citrát, potasszium és ortofoszforikus sav, tejsavó protein, citrus pektin, ß karotin (kizárólag narancs íz), vitamin elővekerék (L-aszkorbin sav, tocopheryl acetátum 50%, nikotin amid, kálcium D-pantothenate, riboflavin, pyridoxine hydrochloride, thiamine mononitrate, acid pteroylmonoglutamová, D-biotin, cyanocobalamin), potassium chloride, emulgeálószer: szója lecithin, vas szulfát, cink oxid, magnézium szulfát, réz szulfát, potassium iodate.

További információk

Tömeg N/A
Íz

Citrom, Narancs, Vegyes gyümölcs

Gyártó

Penco

penco logo