Penco Long Energy Snack 50 g

620 Ft

Energia szeletek = azonnal hasznosítható energia

189 készleten

penco logo

Leírás

Csomagolás 50 g
Ízesítés: kókusz

allokepessegteljesítménynövelőeroelotte-30

A Penco® LONG ENERGY SNACK egy gluténmentes szójabab energiaszelet, amely egyedi, alacsony glikémiás indexű PALATINOSE diszacharidot tartalmaz és amely fokozatosan szabadítja fel az energiát. Ráadásul BCAA-val gazdagított és tartalmaz még béta-alanint és lechitint is. Másfél óránál hosszabb igénybevétel esetére ajánljuk.

  • Egyedi összetétel
  • Gluténmentes
  • Palatinose tartalmú – fokozatosan szabadítja fel az energiát
  • Szeletenként 1,6g BCAA tartalom
  • béta-alaninnal , amely csökkenti az izomfáradtságot és a kimerültséget
  • Ideális 1.5 óránál hosszabb sporttevékenység végzése esetén

Részletes jellemzés:

PALATINOSETM

Az egyedi diszacharid izomaltulóz (PALATINOSETM) az első lassú emésztésű cukor, amely szacharóz, vagy glükóz formájában azonos mennyiségű energiát biztosít az izmoknak és az agynak (4 kcal/g), ugyanakkor hosszú időtartamon keresztül.

Amíg a szervezet a rendes cukrot és glükózt gyorsan felhasználja és a vércukor-szint kb. 60 perc alatt az alapszintre esik vissza, az izomaltulóz szénhidrát sokkal lassabban metabolizálódik és a vércukorszint csak 2 óra után ürül ki.

BCAA elágazó láncú aminosavak

Tanulmányok kimutatták, hogy a BCAA csökkentheti a fáradtságot és növelheti a munkavégzés időtartamát.
A szervezet nagyon gyorsan hasznosítja a BCAA-t és hasznos hatásai:

  • Energiaforrás izomglikogén kimerülésekor
  • A meglévő izomszövetek védelme érdekében (antikatabolikus hatás)
  • Beépítésre kész alkotóelem az izomszövet építéshez (anabolikus hatás)

BÉTA-ALANIN

Kutatások kimutatták, hogy napi legalább 3.2g β-alanin 4 héten keresztül történő bevitele megemelkedett β-alainhoz vezet, amely látványos karnozin-szint emelkedéshez vezet az izmokban (Forrás: Hill et al., 2007, Harris et al., 2007).

E tanulmányok szerint a karnozin szint akár 80 százalékkal is növekedhet 10 hét után. A karnozin olyan anyag, amely nagy pufferkapacitással rendelkezik, megvédi a sejteket az oxidatív stressztől és talán a legelismertebb “titokzatos” karnozin-tulajdonság az elhalt sejtek élettartamának meghosszabbítása. A karnozint többször “élettartam-tényezőnek” is nevezik.

A sportolók e szer hatását az izmok pH. értékének szabályozására használják. Az intenzív edzés során nagy mennyiségű proton (H +) halmozódik fel a szervezetben, az izomsejteket egyre savasabb és savasabb környezetnek tesszük ki. Ez csökkenti az izomrostok összehúzódásának képességét és csökkenti a teljesítményt és az erőt. Ezen elmélet szerint a magasabb karnozin koncentrációval a pufferkapacitásis növekszik, amely teljesítményjavuláshoz, későbbi fáradtság kezdethez és a kimerülés eltolódásához vezet (Forrás: Hill et al., 2006).

A pálmaolaj RSPO-tanusítvánnyal rendelkezik, amely azt jelenti, hogy a felhasznált anyagok fenntartható forrásból származnak és megfelelnek a szigorú környezetvédelmi feltételeknek.

Összetétel:

25% szójabab, cukor, glükóz szirup, pálmaolaj, RSPO-tanusítvánnyal rendelkező részlegesen keményített pálmazsír, izomaltulóz* 10%, cukorszirup (cukor, ivóvíz, glükóz), sovány tejpor, tejsavópor, leucin, L-valin, L-izoleucin, 2:1:1) rum aroma, szójalecitin, béta-alanin, kókusz ízesítés.

*Izomaltulóz a glükóz és a fruktóz egyik forrása.

Adagolás:

Ne lépje túl a napi 4 szelet ajánlott beviteli értéket.
Gyermekek 3 éves kor alatt nem fogyaszthatják.
Nyomokban mogyorót és diót tartalmazhat.
A lejárati idő a csomagoláson található.
Száraz, 25° C alatti helyiségben tárolandó. Ne tegye ki közvetlen napfénynek.

További információk

Tömeg 51 g

Gyártó

Penco

penco logo