Steak

A fehérje nem csak a húst jelenti!

A legnagyobb gondot a vegetáriánusoknál az jelenti, hogy nem jut elég fehérje a szervezetükbe, illetve a bejutó fehérjék biológiai hasznosíthatósága kisebb. A nem hús eredetű fehérjék tápértéke kissé alacsonyabb, mint a húsban lévő fehérjéké, kivéve a szójából származó fehérjéket.

A fehérjék biológiai hasznosíthatósága az jelenti, hogy mennyire képes a szervezet beépíteni és feldolgozni a bevitt proteineket. Minél nagyobb a fehérjék aminosav tartalmának komplexitása, annál nagyobb a hasznosságuk. És amíg a hús aminosav profilja nagyon komplex, és a legtöbb aminosav megtalálható benne, addig a növényi fehérjék (a szóját kivéve) bizonyos aminosavakban szegényebbek. Ezért ajánlatos a sportolóknál a különböző fehérjeforrásokat kombinálni, hogy az aminosav tartalmuk kiegészítse egymást, illetve mindegyik aminosav bejusson a szervezetbe a szükséges mennyiségben.

A szója protein kiváló, és az egyik legjobb fehérjeforrásnak tekintik. A szója fehérje nagyon kevés zsírt, choleszterolt és laktózt tartalmaz. Azok is fogyaszthatják, akiknek a laktóz megemésztése problémát okoz. Az alacsony zsírtartalom miatt a szójafehérje kiválóan alkalmas a fitness és testépítők számára.
Mivel a vegetáriánusok nem esznek húst, alacsonyabb a kreatin szint a vázizmaikban, és bizonyos fehérjék és vitaminok nem elegendő mértékben jutnak a szervezetükbe. Ez egy vegetáriánus sportoló számára elég nagy hátrány.

Megoldást a Penco Green Protein  jelent

Ez komplex aminosav tartalommal bír (Lys, Thr, Val, Cys), melyek a növényi proteinekben nincsenek elegendő mértékben jelen. Az aminosav tartalom (AAS – Amino Acid Score), amely a protein tápértékét jellemzi, ennél a terméknél tökéletesen megfelel a legjobb minőségű állati eredetű fehérjeforrásoknak, pl. a tojásfehérjének.

A Green Protein minden fontos aminosavat megfelelő arányban tartalmaz, melyek az izmok növekedéséhez szükségesek.
Igen fontos jellemzője a kreatin és B12 vitamin tartalom, melyek a vegetáriánus táplálkozásban gyakorlatilag hiányoznak. Az a kreatin mennyiség, amely kizárólag a szervezet általi szintézissel keletkezik, egy keményen edző vegetáriánus számára elégtelen, és a külön kreatin bevitel nélkül nem tud boldogulni. Egy adag Vegetarian Protein 70 több kreatint tartalmaz, mint egy nagy adag marhahús. A kreatin növeli a rendelkezésre álló energiatartalékokat, javítja a nagy intenzitású rövid, vagy ismétlődő jellegű erőkifejtés eredményességét. Növeli az izomtömeget, a robbanékonyságot és az erőt. A B12 vitamin és a lecitin pedig az idegrendszer normál működéséhez kellenek.