Protein szelet

Miért fogyasszunk protein szeletet, ha sportolunk?

A protein egy olyan szükséges makrotápanyag, ami rengeteg folyamatot támogat a szervezetedben. Nem csupán az izomépítéshez járul hozzá, hanem a megfelelő anyagcsere folyamatokhoz, sőt, még a hormonális egyensúly fenntartásához is. Sok tápanyagban megtalálható a protein: a tojásban, húsban, halban és különféle magokban. Azonban sokaknak ezek mellé protein tartalmú étrend kiegészítőkre is szüksége van ahhoz, hogy fedezze a napi protein szükségletet – különösen igaz ez a sportolókra. Ezeket a szeleteket sokféle módon lehet hasznosítani, nézzünk erre néhány példát.

Plusz energia étkezések között

“Nasiként”, a protein szeletek segítenek megakadályozni, hogy túlegyük magunkat az étkezések között. Ezért kapható különféle ízesítéssel – például a PENCO protein bar áfonya ízesítéssel – hogy az édesszájúak is elégedettek legyenek és egyben a vércukor szint se emelkedjen aztán zuhanjon le hirtelen. Idővel ugyanis a vércukor szint hirtelen megemelkedése – amit az édességek és más cukrok elfogyasztása okoz – hízáshoz vezethet. A tested a fölösleges cukrot amit nem használ fel azonnal, zsírrá alakítja.


Edzés segítése, izomnövekedés 


A megfelelő tápanyag bevitellel támogatod a tested, hogy a legjobbat hozza ki magából az edzések alatt. Az edzés előtt elfogyasztott protein szelet sok energiával lát el a gyakorlatok alatt. Emellett edzés után is hasznos, mivel a protein szeletekben megtalálható amino savak hozzájárulnak az új izom szövetek kialakulásához. Kényelem – kis szeletben jelentős energia A protein szeletek nagy előnye a kényelmesség. Méretük elég kicsi, ezért a sportolók gyorsan meg tudják enni őket. Ezen kívül a protein szeletek esetében nem szükséges méregetni és kevergetni úgy az adagokat, mint a protein poroknál és hűtés sem kell, mint a legyártott protein italoknál.

Hogyan válasszunk megfelelő protein szeletet? 


Ahhoz, hogy ki tudjad választani a megfelelő protein szeletet, tudnod kell, mire figyelj oda. Nem elég csupán a csomagolás elején lévő jelzést elolvasni, fontos az összetevőket is megfigyelni. Ha a protein szeletek a fő forrásod a protein bevitelre, akkor érdemes olyan szeletet találni, ami legalább 10mg proteint tartalmaz. A PENCO protein bar 28 mg proteint tartalmaz egy szeletben (50g). Ha egy hosszú edzés közben vagy után szeretnél protein szeletet enni, hogy segíts szervezetednek a megfelelő energia ellátásban, érdemes a szénhidrát tartalomat is figyelembe venned – legyen kicsit magasabb, hogy biztosan azt kapd, amire szükséged van. Ha tudod, mi van a protein szeletedben és miért eszed pont azt, akkor nem szükséges aggódnod a kalóriák miatt. Egy kemény edzés után ugyanis sok proteinre és kalóriára lesz szükséged.

Szívesen kipróbálnád a PENCO protein szeletet? Akkor kattints ide!